Archief op 30/09/18

Correctbook = Ideabook

Ik wil heel graag Correctbook onder de aandacht brengen. Wat is Correctbook voor mij? Mijn ideabook en alfabetiseren voor kinderen in Afrika en Latijns Amerika.

Hoe werk je met ideeën? Je schrijft wat op een papiertje, of iets wat je toevallig bij je hebt, je krast wat door, gooit papiertjes weg en dán, is het er! Je idee! Jammer  alleen van dat gekras en vooral jammer van die papiertjes!

 Ík ben gék op Correctbook, een eindeloos herschrijfbaar notitieboek, denk aan een mini-whiteboard dat je altijd kan gebruiken, nooit lege batterijen en nooit meer zoeken naar papiertjes. En wat erbij komt maakt het helemaal áf! Correctbook doneert 25% van de Business to Consumer en 10% Business to Business aan Correctbooks voor kinderen in Africa en Latijns Amerika.

Ik wil al niet meer zonder, werkt perfect voor mij!

Bezoek de website van Correctbook en beloon jezelf met eindeloos schrijven!

Road test

Debby heeft een Road test uitgevoerd in de buurt van het Centraal Station, alwaar het ongeluk plaats heeft gevonden dat het startpunt was voor dit project.
Hét moment dat zij de Blindenstok uitstak reageerden mensen onmiddellijk. Precies wat de bedoeling is!

Hoe cool is dát?

15 Oktober 2018 gaf Debby haar reveal in de De Waag in Amsterdam. Vandaar uit is ze verder gegaan om haar droom te realiseren.

Visio

Bij Visio kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen ook bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering.

MakeHealth Meetup: de dag van de Witte Stok

Tijdens de eerste MakeHealth: Prototyping serie ontwikkelde deelnemer Debby Marchena een licht gevende witte stok in FabLab Amsterdam. Tijdens deze MakeHealth Meetup op de internationale dag van de Witte Stok presenteert Debby haar prototype en ambities. Voor bezoekers is er de mogelijkheid om als early adopter een van de eerste prototypes van de ‘Merchana Bright White Cane 1.0’ aan te schaffen. Voor de verdere ontwikkeling is Debby opzoek naar feedback van gebruikers en hun omgeving. Door het open source delen van haar kennis en ervaring wil Debby uiteindelijk licht verspreiden over de hele wereld en de veiligheid van mensen met een visuele beperking vergroten.

Meld je hier gratis aan voor dit evenement.

Pimp my cane

Debby Marchena woont in Amsterdam en heeft een visuele beperking. Ze is eerder dit jaar door een automobilist aangereden die haar in het donker niet had gezien. Om de zichtbaarheid van mensen met een visuele beperking voor hun omgeving te vergroten, is haar witte stok voorzien van licht. De oplichtende witte stok, Jedi style, moet bijdragen dit soort ongelukken te voorkomen.

Debby is haar prototype verder aan het ontwikkelen en verbeteren. Op 15 oktober start Debby een publiekscampagne om haar model open source te delen. Haar ambitie is om dit soort ongelukken te voorkomen, mensen met een visuele beperking dit model in gebruiken te laten nemen en dat in 2030 de algoritmes in zelfrijdende auto’s haar stok herkennen en hierop reageren. Het programma bestaat uit een presentatie van het ontwikkelingstraject en realisatie van de lichtgevende witte stok en een brainstorm over randvoorwaarden en doorontwikkeling.

Over Made4You

In Made4You werken burgers, zorgprofessionals en makers samen om gepersonaliseerde zorgtoepassingen te ontwerpen en ontwikkelen. De zorg is de afgelopen eeuw ingrijpend veranderd. Een groeiende groep burgers ervaart dat producten en services in de zorg te duur zijn, niet aansluiten bij hun behoeften, of eenvoudigweg (nog) niet bestaan. Met de komst van technologie zijn de mogelijkheden vergroot voor het ontwikkelen van digitale zorgtoepassingen. Met MakeHealth willen we nieuwe, open design-toepassingen ontwikkelen en deze online publiceren.

Richting een bruikbaar prototype

Richting een bruikbaar prototype We gaan door met experimenteren! De meest recente stok (begin september 2018) is van fiberglas, met sterk reflecterende tape eromheen, en 2 geïmproviseerde rode strepen. En zo ziet het in het echt uit!

Presentatie Prototypes in de Waag

Tijdens de eindpresentatie van Prototyping Health in de Waag kon iedereen de prototypes bewonderen. De vraag, die vrijwel iedereen stelde, was: Bestaat dit nog niet? Het is toch logisch om een witte stok uit te rusten met licht?

Er bestaan lichtzwaarden, als speelgoed en voor rolspel.

Er bestaat een witte stok van Laser, als licht, zonder tactiele feedback, erg onhandig voor blinden, zeker als de batterij uitvalt. Verder is er, voor zover bekend, niets.

Op 15 oktober aanstaande is een presentatie in de Waag van mijn Pimped Cane, in het kader van Prototyping Health.

Het FabLab in de Waag in Amsterdam

Het FabLab in de Waag in Amsterdam

Het FabLab van de Waag, aan de Nieuwmarkt in Amsterdam, zit vol mensen, die allemaal het beste met de mensheid voorhebben. Geduldige techneuten, een inspirerende directeur (altijd bezig technologie voor gewone burgers inzichtelijk en toegankelijk te maken, o.a. medeoprichter van De Digitale Stad), stagiaires die de meest fantastische producten (proberen te) ontwikkelen zoals Open Source protheses, die je met zelfgemaakte 3D printers kan fabriceren met plastic afval in een afgelegen arm gebied zonder gezondheidzorg, etc. Allemaal mensen, die iets goeds of moois willen bijdragen aan het welbevinden van de gehele mensheid, inclusief zichzelf. 

Goed Gezelschap dus, prima antidepressivum.

Visually Impaired or blind Person (VIP)

This website is aimed to enhance the lives of the Visually Impaired and Blind (VIB).

For this to work we take a 360 degree context centered around the VIB. Our first initiative is to make mobility for the VIB safer. The “Blind Cane” is the main tool for the VIB to make their presence clear and communicate their bearing and course to other traffic participants. The original cane was introduced nearly a hundred years ago and has proven it’s value.
Now with new Technology available, we want to increase it’s utility.
 
1 Enhance mobility and Increase visibility
2 Enhance functionality for VIB
3 Enhance communication to smart vehicles, traffic lights, bicyclists and other pedestrians
 
Our first initiative is a 2.0 version of the Blind Cane, named “Marchena Cane” after it’s inventress. This is an easy to use and practical cane that can light up like a light sabre. We figure that if other traffic participants can actually see the VIB and identify the person they see as a VIB, they will naturally adapt their behaviour.Wielding a light sabre will most probably help the VIB to encourage other people to take notice! We know the “lighted blind cane” itself is not a new idea. We want to make this great idea of a modern Blind Cane universally available for VIB’s all over the world and easy for people re-make them. There are Fab Labs all over the world who can assist people with fabrication.
It is Debby’s vision that 30% of people with visual impairments use the “Marchena Cane” by 2025 and in 2030 the algorithms in self-driving cars recognize their stick and respond to it.
This will have a massive positive impact on VIB safety, mobility and Quality of Life.